Kolo.News.Ukraine.Region

У Одесі обговорили співпрацю із Роттердамом у питанні відновлення українських портів

росія постійно атакує інфраструктуру портів на Одещині, тому у області думають про їх відновлення
росія постійно атакує інфраструктуру портів на Одещині, тому у області думають про їх відновлення Новини України 19 лип 2023 в 14:52

Відбулася зустріч Романа Григоришина, заступника керівника Одеської обласної військової адміністрації із паном Яніком дю Поном, засновником неурядової організації «SPARK». Головними темами обговорення були активна співпраця та розробка спільних ініціатив, які дозволять підписати Угоди про співпрацю між портами Одеси і Роттердаму. Про це повідомляють на сайті Одеської ОВА.

Так, під час зустрічі пан Янік дю Пон зауважив, що керівництво порту у Роттердамі має зацікавленість у проекті відновлення українських портів на  Одещині та Миколаївщині. Також колеги із Нідерландів готові допомагати під час технологічного переоснащення портів Одеської області.

Під час  зустрічі згадували те, що російська  федерація заблокувала дію Зернової ініціативи. А тепер ракетними ударами та атаками із застосовуванням дронів намагається знищити інфраструктуру портів на Одещині. Тому у області є гостра потреба щодо залучення іноземних фахівців із відновлення портів. Зараз не працюють всі порти Великої Одеси, окрім Дунайського. Але Дунайський порт через низьку потужність не може забезпечити експорт потрібної кількості зерна, яка може вплинути на стабілізацію продовольчої безпеки.

У Одеській ОВА розуміють, що процес відновлення має довгострокову перспективу. Тому у керівництві області вже сьогодні думають про залучення інвестицій та будівництво нових терміналів.

Нагадаємо, раніше звання Герой України отримав посмертно боєць Одеської тероборони.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар