Kolo.News.Ukraine.Region

У Полтаві вперше проводить набір кадетів військовий ліцей із посиленою військово-фізичною підготовкою

Прийом документів до ліцею триватиме до 11 серпня.
Прийом документів до ліцею триватиме до 11 серпня. Новини України 19 лип 2023 в 13:40

Цього року вперше проводить набір на навчання Полтавський ліцей із посиленою військово-фізичною підготовкою. Відкрили його на базі Полтавського мистецького ліцею імені Софії Русової.

До вступу у 10-ий клас у закладі запрошують вмотивованих юнаків та дівчат. Про це розповіли під час брифінгу, який пройшов у офіційному медіацентрі Полтавської обласної військової адміністрації.

Євген Кончаковський, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА розповів, що в час війни в рази зростає потреба у підготовлених кадрах для Збройних Сил України. Однією із найбільш затребуваних військових спеціальностей є «Телекомунікація». Саме вона є зараз козирем Збройних Сил України і саме цю спеціальність будуть отримувати майбутні випускники ліцею.

Олександр Баленко, виконувач обов’язків начальника Полтавського ліцею із посиленою військово-фізичною підготовкою, розповів,  що цього року планують набрати на навчання 90 кадетів. Навчатися вони будуть у класах, обладнаних сучасною апаратурою. У 2024-2025 навчальному році заклад планує вже набирати учнів до 9 та 10 класів. А на третьому етапі – вийти на повну завантаженість ліцею, яка має скласти 450 кадетів.

Вступників будуть зараховувати до ліцею за результатами вступних випробувань на конкурсній основі. При цьому враховуватимуть результати психологічного обстеження та медичного огляду. Триватиме прийом документів до 11-го серпня.

Нагадаємо, раніше на Вінниччині відбувся випуск юнаків і дівчат із кадетського корпусу поліції.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар