Kolo.News.Ukraine.Region

Більше двохсот людей із Полтавщини допомагали херсонцям у ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

Про допомогу херсонцям розповіли у Полтавській ОВА.
Про допомогу херсонцям розповіли у Полтавській ОВА. Новини України 20 лип 2023 в 16:13

За місяць більше двохсот представників різних професій – медики, водії, комунальники, сантехніки, архітектори – із Полтавської області вирушили на Херсонщину, щоб допомогати області у подоланні наслідків підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Про це під час брифінгу розповів Олексій Бруслик, заступник начальника Полтавської ОВА.

Олексій Бруслик зазначив, що Полтавщина допомагала «закріпленим» за нею населеним пунктам – Херсону та Чорнобаївці. А вже координацію цих процесів здійснювала безпосередньо Херсонська ОВА.

Перший гуманітарний вантаж із Полтавщини на  Херсонщину відправили 8-го червня. За півтора місяці загалом із Полтавщини передали 440 тонн питної води, 12 тонн бензину, 3 тонни дизпалива та 600 одиниць рятувального спорядження.

За увесь період Полтавщина спрямувала на допомогу 22 одиниці техніки: серед них – бульдозери, трактори, самоскиди, навантажувачі, аварійні машини водоканалу, крематор-утилізатор біологічних відходів, автомобіль каналопромивний, водовіз, автовишка для ремонту електромереж.

Досі залишаються працювати на Херсонщині 14 одиниць спецтехніки, які задіяні у роботах у Херсоні та Чорнобаївці. Іще залишається чимало роботи із розчищення квартир та подвір від мулу та сміття, які принесло під час підтоплення. Також архітектори із Полтавської області допомагають документи наслідки терористичного акту росіян. Вони обстежують будинки, складають відповідні  акти. На  їх підставі  власникам буде виплачувати компенсацію держава.

Нагадаємо,  раніше сапери із Черкащини вирушили розміновувати звільнені території на Харківщині та Херсонщині.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар