Kolo.News.Ukraine.Region

Черкаські сапери будуть розміновувати деокуповані території у Харківській та Херсонській  областях

На цих територіях черкаські сапери змінять своїх колег
ТОП Тема
На цих територіях черкаські сапери змінять своїх колег Новини України 20 лип 2023 в 17:03

Звільнені території у Херсонській та Харківській областях будуть розміновувати сапери із Черкащини. Про це повідомив Ігор Табурець, начальник Черкаської обласної військової адміністрації.

На позиціях сапери замінять своїх колег. Будуть вичищати українську землю від вибухонебезпечних предметів, - повідомив керівник області.

– Чекаємо вдома з успішно виконаними завданнями наших рятувальників. Зцілити українські землі після деокупації, метр за метром, крок за кроком – наш спільний обов’язок, - написав Ігор Табурець.

Черкащина не лише допомагає деокупованим територіям у розмінуванні. Так, до Херсонської області регулярно відправляють гуманітарні вантажі, також черкаські працівники відбудовують звільнені херсонські села у рамках національного проекту «Пліч-о-пліч». Раніше ми розповідали, що Черкащина відбудовує три населені пункти Херсонщини – Іванівку, Новопетрівку та Миколаївку. Зокрема, у Іванівці Високопільської громади відновлення потребують більше 200 будинків.

Нагадаємо, у проекті «Пліч-о-пліч», який ініціював Президент України Володимир Зеленський, беруть участь п'ятнадцять тилових областей України. Вони допоможуть відбудувати 26 населених пунктів Херсонської області, які звільнили після окупації.

Також ми писали про те, що піротехніки із Одещини продовжують розміновувати деокуповані території у Донецькій області.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар