Kolo.News.Ukraine.Region

Із Дніпропетровщини евакуювали понад півтисячі людей із громад, які страждають від російських обстрілів

Про це розповіли у Дніпропетровській ОВА.
Про це розповіли у Дніпропетровській ОВА. Новини України 20 лип 2023 в 14:25

Із Дніпропетровської області до західних областей України евакуювали понад півтисячі людей старшого віку та осіб із інвалідністю. Переважна більшість із них поїхали до Закарпаття. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

У ОВА розповіли,  що за одинадцять місяців роботи цієї програми можливістю виїхати скористалися більше 500 мешканців області. Це – люди із інвалідністю та старшого віку із тих громад, які постійно обстрілює ворог. Усіх людей доправили у області на заході України. Зокрема, лише у липні 39 людей із Нікопольського району виїхали до Закарпатської області. На новому місці вони отримають медичний  догляд, безоплатне проживання та триразове харчування. Олена Кришень, директорка департаменту соціального захисту Дніпропетровської ОВА, розповіла, що із 523 евакуйованих більшість переїхали саме до Закарпатської області. Також прийняли людей Житомирщина та Івано-Франківщина. Евакуація для жителів Дніпропетровщини є безкоштовною, бажаючі мають лише звернутися до сільської, селищної або міської ради. 

Раніше ми розповідали, що до Одеси прибули евакуаційні автобуси із Херсона.

За словами депутата Херсонської міськради Андрія Медведєва, до Одеси на евакуаційних автобусах приїхали близько 200 херсонців. Людям допомогли розміститися у тимчасових місцях дислокації переселенців або в готелях, які надають безкоштовне житло.

Нагадаємо, вночі, о 02:50 6 червня російські війська зсередини підірвали конструкції Каховської ГЕС в Херсонській області. Внаслідок цього близько 80 населеним пунктам, у тому числі Херсону, загрожує підтоплення. Влада та волонтери почали евакуацію населення із небезпечних зон.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар