Kolo.News.Ukraine.Region

На Дніпропетровщині школам передали 14 автобусів від французьких партнерів

Автобуси для дніпропетровських шкіл передали із Франції
ТОП Тема
Автобуси для дніпропетровських шкіл передали із Франції Новини України 20 лип 2023 в 12:38

У Дніпропетровській області готуються повертати навчальні заклади із режиму  онлайн до змішаної або очної форми. Для цього області потрібна значна кількість транспорту для підвезення вчителів та учнів до шкіл. І зі шкільними автобусами області допомагають міжнародні партнери, які цього разу передали навчальним закладам 14 автобусів. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак нагадав, що потребу у транспорті область закриває і власними силами, коли закуповує автобуси за бюджетні кошти. Але звертаються за допомогою і до міжнародних партнерів. Цього разу на прохання про допомогу відгукнулася Франція.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що керівники дванадцяти ліцеїв на Дніпропетровщині отримали ключі від нових автобусів.

Цього разу ключі від переданого французами транспорту отримали директори навчальних закладів  із районів Дніпропетровської області. Так, пані Олена, директорка  ліцею у Мирівській громаді, розповіла, що у цьому році заклад планує використовувати змішану форму навчання. Для цього ліцею був дуже потрібним автобус, адже підвезення здійснюють із чотирьох сіл громади, а всього перевозять на навчання 176 учнів.

Закрити, або принаймні зменшити потреби навчальних закладах у транспорті покликані автобуси від Франції. Вони – комфортні та місткі, адже мають не 28 стандартних місць, а 55. Крім цього, водій може запустити автобус лише тоді, коли пройде вбудований алкотест та зачинить всі двері.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар