Kolo.News.Ukraine.Region

Стало відомо, хто із військових у час воєнного стану може звільнитися у запас, - Володимир Зеленський підписав відповідний закон

Президент підписав важливий для військових закон
ТОП Тема
Президент підписав важливий для військових закон Новини України 20 лип 2023 в 13:14

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон за номером 8169. Цей закон вдосконалює норми Закону України  «Про військовий обов’язок і військову службу». Зокрема, регулює ту  частину, яка стосується виконання громадянами військового обов’язку,  проходження військової служби, а також служби у військовому резерві.

Зокрема, закон визначає,  які військовослужбовці можуть бути звільненими у запас під час дії воєнного стану. Мова йде про військових, які військово-лікарськими комісіями визнані непридатними до військової служби за станом здоров’я. Про це повідомили у Міністерстві оборони  України.

Також у документі зазначено, що громадяни, які вперше прийняті на військову службу за контрактом, будуть проходити обов’язкове випробування на строк до шести місяців.

Як пояснюють у Міністерстві оборони, зміни у законодавстві зумовлені тим, що потрібно привести положення у відповідність зі Статутами Збройних Сил України, а також Законами України «Про фахову передвищу освіту» та «Про професійну (професійно-технічну) освіту».

Також існує потреба у розділення положень Закону, які стосуються мирного часу та особливого періоду, під час проведення мобілізації, дії воєнного стану, стану війни та за результати запровадженого у країні режиму воєнного стану.

Раніше ми розповідали, що у Одесі запрацював реабілітаційний центр для військовослужбовців.  Із кожним пацієнтом у Центрі працюватиме мультидисциплінарна команда спеціалістів, яка складається з лікарів фізичної реабілітаційної медицини, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, асистентів, логопеда та психолога, які надаватимуть якісну, доступну та доказову реабілітаційну допомогу нашим захисникам та захисницям.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар