Kolo.News.Ukraine.Region

На ремонт очисної споруди на Полтавщині знадобиться 10 мільйонів гривень

На ремонт очисної споруди на Полтавщині знадобиться 10 мільйонів гривень
На ремонт очисної споруди на Полтавщині знадобиться 10 мільйонів гривень Новини України 22 лип 2023 в 16:43

На ремонт Супрунівського водоканалу, що на Полтавщині, знадобиться 10 мільйонів гривень. Про це повідомили в Державній екологічній інспекції Центрального Округу.

Результати аналізу стічних вод, що потрапили таким чином на споруди біологічного очищення, показали перевищення рівня  допустимого забруднення у 4,2 - 8,5 раза.

За попередніми підрахунками, заподіяна шкода через припинення процесу біологічного очищення стічних вод та витрати на відновлення біологічного очищення стоків становить 9 мільйонів 555 тисяч 322 гривні. 

Велика кількість мулу потрапила до біологічних ставків та скидного каналу, які також потребують очищування.

Нагадаємо, що у Полтавській області до Супрунівських очисних споруд невідомі злили забруднювальні речовини. Фахівці встановили, що дуже багато шкоди завдав цей “викид” брудних речовин. У всіх спорудах, де вода була біологічно очищена від стоків, загинули бактерії активного мулу. Зараз правоохоронці встановлюють причетних до порушення. Крім того, працівникам водоканалу вдалося зупинити, за їх словами, техногенну катастрофу. Вони ізолювали стічні води до яких потрапили забруднюючі речовини. Це зробили, щоб зберегти довкілля від великого забруднення.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар