Kolo.News.Ukraine.Region

В Полтавській області зафіксовано землетрус

В Полтавській області зафіксовано землетрус
ТОП Тема
В Полтавській області зафіксовано землетрус Новини України 24 лип 2023 в 10:09

Учора, 23 липня, зареєстровано землетрус на території Решетилівської громади Полтавської області магнітудою за шкалою Ріхтера 2,6. Про це повідомили на офіційному сайті Головного центру спеціального контролю Національної системи сейсмічних спостережень.

Епіцентр землетрусу знаходиться в Решетилівській громаді Полтавської області, на захід від Полтави, на глибині 7 км.

За класифікацією землетрусів відноситься до невідчутних. Інтенсивність коливань лежить нижче межі чутливості людей; струси землі виявляються і реєструються тільки сейсмографами.

Землетруси з території Полтавської області реєструвалися і раніше, зокрема останні із них 26 травня 2023 року з магнітудою 3,5 та 8 червня 2023 року з магнітудою 3,7.

За інформацією установи, попередній землетрус на території України стався 22 червня в районі тимчасово окупованого Криму магнітудою за шкалою Ріхтера 4,8.

Джерело землетрусу знаходиться в північній частині Чорного моря, 50 кілометрів на південь від  узбережжя півострову Крим, на глибині 10 км

Землетрус не несе загрози для населення України.

За класифікацією землетрус відноситься до відчутних, відчувається небагатьма людьми, які знаходяться всередині приміщення; під відкритим небом - тільки в сприятливих умовах. Коливання подібні зі струсом, утвореним легкою вантажівкою. Уважні спостерігачі помічають легкі коливання легких предметів, трохи більш сильніше - на верхніх поверхах.

Останній подібний землетрус з району Криму був 27.02.2023 року, магнітудою 4,0.

Читайте також: На ремонт очисної споруди на Полтавщині знадобиться 10 мільйонів гривень

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар