Kolo.News.Ukraine.Region

На Черкащині судитимуть жительку Луганщини, яку підозрюють в колабораціонізмі

На Черкащині судитимуть жительку Луганщини, яку підозрюють в колабораціонізмі
На Черкащині судитимуть жительку Луганщини, яку підозрюють в колабораціонізмі Новини України 23 лип 2023 в 13:00

Прокурорами Черкаської обласної прокуратури затверджено та передано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням жительки м. Луганську у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 КК України (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території).

Як повідомили в пресслужбі прокуратури, у суді сторона обвинувачення доводитиме, що жителька Луганської області з березня по цей час, здійснює господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території.

Фігурантка розслідування, обіймаючи посаду начальника відокремленого підрозділу «Республиканский центр организации перевозок» ГУП лнр «Луганский автодор», безпосередньо підпорядкованого незаконному органу влади, створеному на тимчасово окупованій території м. Луганськ – Міністерству інфраструктури і транспорту «лнр», організовує та забезпечує провадження ним господарської діяльності, а саме – надання платних послуг автобусних пасажирських перевезень та наповнення «державного» бюджету «лнр» за рахунок коштів, отриманих від такої господарської діяльності.

Підозрювана оголошена в розшук. Тривають заходи щодо її відшукання та затримання.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: На Дніпропетровщині жінка продавала військовий одяг, якого насправді не існує

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар