Kolo.News.Ukraine.Region

Сорочинський ярмарок проведуть не на Полтавщині, а у Львові

Сорочинський ярмарок проведуть не на Полтавщині, а у Львові
ТОП Тема
Сорочинський ярмарок проведуть не на Полтавщині, а у Львові Новини України 23 лип 2023 в 15:00

Вперше в своїй історії Національний Сорочинський ярмарок відбудеться у Львові. Про це повідомили організатори – ТОВ «Сорочинський ярмарок», в особі керівниці проекту Світлани Свищевої.

– За підтримки Львівської ОВА та Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА, з 24 по 27 серпня 2023 року у Львові відбудеться презентація Національного Сорочинського ярмарку, присвячена Дню Незалежності України «Схід і Захід разом!» – йдеться у повідомленні.

Традиційно, на гостей свята чекатимуть вироби майстрів народної творчості, товари українських компаній, продукція крафтових виробників, страви української кухні, яскрава культурно-мистецька програма, розіграші, всеукраїнський Фестиваль народної творчості «Ярмаринка».

Ярмарок відбудеться за адресою: м. Львів, вул. Коперника, 17, Палац мистецтв. Години роботи: 10.00. – 19.00.

Зауважимо, як повідомили на сайті організаторів, вони прийняли рішення не наражати на небезпеку учасників і відвідувачів і не проводити цього року ярмарок на Полтавщині. Крім того, у Полтавській ОВА виступили проти ярмарку.

Позиція Полтавської ОВА з цього питання висловлена у їх листі від 14.0.2023 р. №03.1-09/1346:

«В межах законів України «Про місцеві державні адміністрації» та «Про правовий режим воєнного стану» питання щодо проведення Сорочинського ярмарку розглянуто на черговому засіданні Ради оборони Полтавської області. Оскільки перебування великої кількості відвідувачів на відкритій місцевості у 16, 2 га – є ризикованим, де відсутні належним чином облаштовані укриття, за рішенням Ради оборони Полтавської області від 26.05.2023 № 47 не підтримано проведення вказаного заходу.»

В листі Великосорочинської сільської ради від 20.06.2023 р. № 967/01.1-21 «…пропонується утриматися від проведення заходу у серпні місяці цього року у зв’язку з агресією російської федерації проти України.»

 

Примітно, у 2020 році ярмарок також заборонили проводити через коронавірус. У 2021 році дійство відбулося. А вже 2022 року ярмарок знову відмінили через початок повномасштабної війни.

Проте ярмарок не вперше «подорожує». У 2019 році ярмарково-виставковий захід також провели і в Одесі.

Читайте також: У Полтаві на концерті популярного співака YAKTAK збирали кошти на ЗСУ

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар