Kolo.News.Ukraine.Region

Мер Дніпра відмовився від зарплатні і закликав інших зробити те саме

Мер Дніпра відмовився від зарплатні і закликав інших зробити те саме
Мер Дніпра відмовився від зарплатні і закликав інших зробити те саме Новини України 23 лип 2023 в 18:00

Міський голова Дніпра Борис Філатов заявив, що відмовився від всіх своїх премій та надбавок, нарахованих після 24 лютого 2022 року. Їх повернено в бюджет територіальної громади.

«Моя заробітна платня за весь період повномасштабної агресії, за виключенням тої частини, яка щомісячно  виплачується донці загиблої під час стрілянини на Південмаші Віри Лебединець – в повному обсязі перерахована бойовий бригаді та передаватиметься їй і далі. Так триватиме до завершення воєнного стану.  Вважаю це правильним.  Особливо на тлі широкої громадської дискусії про цільове використання бюджетних коштів та марнотратство. Бо, прийшовши на свою посаду з бізнесу, в якому я ще 2006 року став офіційним мільйонером, вважаю, що в скрутну для країни годину не варто зловживати зарплатнею – якщо ти маєш таку можливість», – заявив очільник Дніпра.

Він звернувся до Кабінету Міністрів, депутатів ВР та керівників держкорпорацій, надто – топменеджменту «Укрзалізниці» та «Нафтогазу» та інших з пропозицією зробити те саме.

«Пропоную долучитися до ініціативи, скерувавши безпосередньо власні заробітки на потреби війська. Разом з цим, я також звертаюся до уряду та парламентарів, котрі завзято закидають місцевому самоврядуванню нецільове використання коштів.Розробіть зрозумілий та збалансований механізм, що не заважатиме містам використовувати більшість від отриманого ПДФО всього лише на дві цілі – допомога ЗСУ та посилення енергоефективності. Напередодні ще одного складного опалювального сезону це так само є реалізацією військових цілей. Також я звертаюся і до керівників держвідомств та особливо правоохоронних органів, які мають багатомільярдні бюджети, які використовують щоб залякувати бізнес та місцеве самоврядування. Ви ж знаєте, що їх також можна використовувати задля підвищення обороноздатності країни», – йдеться у зверненні Філатова.

Читайте також: СБУ затримала працівницю Укрзалізниці, яка готувала ракетний удар по логістиці на Дніпропетровщині

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар