Kolo.News.Ukraine.Region

Визначили громади, які лідирують по закупівлі дронів для ЗСУ

Визначили громади, які лідирують по закупівлі дронів для ЗСУ
Визначили громади, які лідирують по закупівлі дронів для ЗСУ Новини України 24 лип 2023 в 17:00

Громади спрямували майже 250 млн грн на закупівлю дронів для ЗСУ. Так за 5 місяців зі 129 місцевих бюджетів спрямували майже 250 млн грн на відповідні закупівлі.

Про це у Facebook повідомила співзасновниця громадської організації Razom for Ukraine і засновниця благодійного фонду Dignitas Любов Шипович з посиланням на Віктора Мазярчука, голови правління Центру дослідження фіскальної політики

      Міністерство Оборони не купує мавіки/матріси і fpv-дрони. Ну що ж, добре, що відбулась децентралізація і їх може купувати наша громада, а ми як виборці можемо цього вимагати. Якщо вашого міста немає в переліку, звертайтесь до ваших місцевих депутатів і запитайте їх чому. За 5 місяців 2023 року з 129 місцевих бюджетів майже 250 млн грн були спрямовані на закупівлю квадракоптерів та  їх частин. Це дуже і дуже мало, цієї суми не вистачить навіть, щоб закрити потребу однієї бригади на 5 місяців, але це те, що збільшити можемо ми з вами, – написала Шипович.

ТОР 5 громад, які закупили найбільше дронів.

1. місто Дніпро 68 млн грн

2. місто Луцьк 14 млн грн

3. місто Лисичанськ (Луганська область) 13 млн грн

4. місто Івано- Франківськ 9 млн грн

5. селище Опішня (Полтавська область) 9 млн грн (Населення Опішнянської територіальної громади 8130 осіб).

–      Опішнянська громада закупила дронів стільки скільки ж і Івано-Франківськ. Приємно, що ми є серед лідерів в Україні. Разом до перемоги! – прокоментував новину голова Опішнянської громади Микола Різник. 

Читайте також: На Полтавщині планують відкрити заклад для відновлення військових та їх родин

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар