Kolo.News.Ukraine.Region

Кого з українців можуть зобов’язати працювати довше під час війни

Кого з українців можуть зобов’язати працювати довше під час війни
Вибір редакціїВажливо
Кого з українців можуть зобов’язати працювати довше під час війни Новини України 26 лип 2023 в 18:33

Українців можуть зобов'язати працювати довше під час дії воєнного стану. Відповідні правила передбачені ухваленим у березні 2022 року законом.

Про це повідомляє Державна служба України з питань праці.

Зокрема, допускається збільшення робочого тижня до 60 годин, а тривалість щотижневого безперервного відпочинку може бути скорочена до 24 годин – тобто 1 вихідний замість 2-х.

Згідно з ухваленим законом, йдеться про працівників, зайнятих на об’єктах критичної інфраструктури (сфери оборони, забезпечення життєдіяльності населення та інших в Україні).

"П’ятиденний або шестиденний робочий тиждень встановлюється роботодавцем. Час початку і закінчення щоденної роботи (зміни) визначається роботодавцем", - йдеться на сайті відомства.

Варто зазначити, що у разі ухвалення рішення про збільшення робочого часу, роботодавець зобов’язаний платити більше найманим співробітникам, пропорційно до збільшення норми праці.

Нагадаємо, за оцінкою Міністерства економіки, протягом наступних десяти років Україні доведеться додатково залучити 4,5 мільйона співробітників на ринок праці. За словами фахівців, потреби робочої сили лише зростатимуть у повоєнну епоху відбудови суспільства.

Зазначається, ще до початку повномасштабного вторгнення Україна стикалася з нестачею робочої сили. Але зараз, коли понад 6 млн українців були вимушені виїхати за кордон, економічна ситуація в країні стала ще більш критичною.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар