Kolo.News.Ukraine.Region

На Вінниччині у День медичного працівника мешканці області вперше пересадили печінку від донора

Пересадку здійснили жінці, 1968 року народження.
ТОП Тема
Пересадку здійснили жінці, 1968 року народження. Новини України 27 лип 2023 в 13:03

27-го липня, у День медичного працівника, вперше на Вінниччині виконали пересадку печінки від донора. Трансплантацію провели жительці Вінницької області, 1968 року народження. Проведення пересадки було її єдиним шансом на життя. Операцію провели у Вінницькій обласній лікарні імені Пирогова. Про це написав начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

Допоміг у проведенні операції із трансплантації Дмитро Харьков, лікар-трансплантолог клінічної лікарні «Феофанія».

У дописі йдеться також про те, що у лікарні імені Пирогова продовжують підвищувати свій рейтинг у розвитку трансплантації на рівні країни. Зокрема, у закладі збільшили кількість трансплантацій  нирок. Так, сьогодні пересадку нирок провели двом жителя області – чоловіку, 1975 року народження, та жінці, 1981 року народження. У лікарні вже провели загалом сім таких трансплантацій.

Нагадаємо, раніше на Полтавщині запрацював новий ангіограф для людей, які перенесли інфаркт міокарда. За допомогою нового обладнання 13-го липня у Лубенській лікарні провели коронарографію тим пацієнтам, які перенесли інфаркт. На новому ангіографі працюють місцеві лікарі, медики із Полтавського обласного кардіологічного центру. Також на Полтавщину приїхали колеги із Інституту імені Амосова.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар