Kolo.News.Ukraine.Region

В Україні до 15 листопада продовжили дію воєнного стану та загальної мобілізації

Воєнний стан і загальна мобілізація діятимуть принаймні до 15 листопада 2023 року.
ТОП Тема
Воєнний стан і загальна мобілізація діятимуть принаймні до 15 листопада 2023 року. Новини України 27 лип 2023 в 09:50

Сьогодні в Україні іще на 90 днів продовжили дію режиму воєнного стану та загальної мобілізації. За відповідне рішення проголосували 347 депутатів Верховної Ради України. Відповідно до рішення, «строк дії воєнного стану в Україні продовжується з 05 години 30 хвилин 18 серпня 2023 року строком на 90 діб». Про це повідомили на сайті Верховної  Ради України.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про запровадження воєнного стану в Україні із 5:30 24 лютого 2022 року терміном на 30 діб. Цього дня о 5-ій ранку російський диктатор владімір путін оголосив про початок, так званої, спеціальної воєнної операції, нібито відгукнувшись на прохання самопроголошених утворень «ЛНР» та «ДНР».

-        Таке рішення ухвалене у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони й відповідно до українського законодавства. Військове командування разом із Міністерством внутрішніх справ України, іншими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування має забезпечити передбачені законом України «Про правовий режим воєнного стану» заходи й повноваження, необхідні для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, – ішлося у коментарі до Указу.

Вранці 24-го лютого 2022 року російська федерація завдала підступних ракетних ударів по українських аеродромах, військових складах, центрах військового управління у Києві, Одесі, Харкові, Бердянську, Краматорську та інших містах країни.

Раніше ми повідомляли, що на п’ятсот вісімнадцятий день повномасштабної війни росія завдала ракетних ударів по території Вінницької та Дніпропетровської областей.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар