Kolo.News.Ukraine.Region

Одещина допоможе відновити три села у Херсонській області: вже виділили 5 мільйонів гривень

На об’єктах вже працюють робітники із Одещини.
ТОП Тема
На об’єктах вже працюють робітники із Одещини. Новини України 28 лип 2023 в 11:11

Одеська область у рамках проекту «Пліч-о-пліч» буде допомагати у відновленні трьох сіл на Херсонщині. Одещина вже уклала п’ять договорі із Великоолександрівської територіальної громадою та 25 договорів із населеними пунктами Чорнобаївської громади. Про це повідомили у Одеській обласній військовій адміністрації.

Цього тижня вже розпочали відновлювальні роботи у селах Киселівка та Благодатне у Чорнобаївській територіальній громаді. До робіт залучені, відповідно, 12 та 6 будівельників. У селі Новодмитрівка троє працівників розпочали підготовчі роботи, тут складний логістичний шлях, тому чекають на постачання будівельних матеріалів.

У Одеській ОВА повідомляють, що вже перерахували 5 мільйонів гривень до Херсонської ОВА у вигляді субвенції. При цьому 3,5 мільйони спрямують на Чорнобаївську  громаду, ще 1,5 мільйони – на Великоолександрівську. Всього Херсонщині планують виділити іще 15 мільйонів гривень із бюджету Одещини. Повідомляють, що загалом у названих населених пунктах Херсонщини планують відновити 255 обєктів.

Раніше ми розповідали, що працівники із Дніпропетровської області допомагають Херсонщині відбудовувати населені пункти Бобровий Кут та Ольгине. Крім цього, незабаром роботи почнуться у третьому населеному пункті – Старосіллі.

Так, зараз працівники із Дніпропетровщини відбудовують зруйноване ворогом житло – встановлюють у оселях вікна та двері,  будують дахи,  відновлюють фасади.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар