Kolo.News.Ukraine.Region

У День Української Державності на Замковій горі у Вінниці підняли Прапор України

Великий Прапор України підняли на Замковій горі Вінниці
ТОП Тема
Великий Прапор України підняли на Замковій горі Вінниці Новини України 28 лип 2023 в 12:07

28-го липня в Україні відзначили День Української Державності. З цієї нагоди у місті Вінниця провели урочистості, під час яких підняли Прапор України на Замковій горі. Про це повідомляють у Вінницькій обласній військовій адміністрації.

Під час церемонії начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов зазначив, що український прапор кольору стиглої пшениці та блакитного неба є справжнім символом честі, гідності, національної єдності та традицій. Керівник області згадав, що із цим прапором сьогодні йдуть у бій бійці Збройних Сил України, які відстоюють українську державність.

Після вітальних слів відбулося урочисте підняття Державного Прапора. Після цього присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих Героїв України, які віддали життя за територіальну цілісність та державний суверенітет нашої країни.

-          Їх героїчні подвиги, стійкість та самовідданість назавжди залишаться в нашій пам’яті та славетній історії української держави! Слава нашим сміливим та незламним воїнам! Слава Україні! – виголосив у промові Сергій Борзов.

Після підняття прапору поклали квіти та гірлянди до пам’ятників борцям за незалежність у різні часи, меморіальних дощок. Зокрема, до пам’ятника Симону Петлюрі, бюсту Михайла Грушевського та скульптурної композиції Тарасу Шевченку.

Також поклали квіткові гірлянди до меморіальних дошок І-му Уряду Української Народної Республіки, Дмитру Марковичу, Костянтину Василенку, сотнику армії Української Народної Республіки, учаснику боротьби за незалежність Семену Якерсону та Начальній Команді Української Галицької Армії, а також до пам’ятника Січовим стрільцям та воїнам ОУН-УПА.

Композиції квітів розмістили біля пам’ятника Небесній Сотні, Героям АТО, мультимедійної стели Небесної Сотні та загиблим Героям АТО (ООС).

Раніше ми розповідали про те, що у Кропивницькому підняли Олімпійський прапор.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар