Kolo.News.Ukraine.Region

На Полтавщині для навчального закладу будують модульне укриття на 150 дітей

Завдяки збудованому укриттю більше дітей зможуть відвідувати навчання
Завдяки збудованому укриттю більше дітей зможуть відвідувати навчання Новини України 28 лип 2023 в 18:39

У Миргороді на Полтавщині на території одного із навчальних закладі будують модульне укриття, у якому одночасно зможуть перебувати 150 дітей. Складається конструкція із восьми бетонний блоків, згори її також вкриють насипом із землі завтовшки у метр. Модульне укриття матиме світло, питну і технічну воду, дві вбиральні та пічки-буржуйки. Про це розповідають на сайті Полтавської військової обласної адміністрації.

Завершити облаштування модульного укриття планують у серпні. А днями хід робіт перевірили Максим Калінін, заступник начальника Полтавської ОВА, Віталій Дяківнич, начальник Миргородської РВА та Сергій Соломаха, голова Миргородської громади.

Із бюджету місцевої громади на будівництво укриття виділили більше чотирьох мільйонів  гривень. У бюджеті Полтавської області на будівництво нових укриттів у закладах освіти та реконструкцію існуючих сховищ передбачені 98 мільйонів гривень. Проводять роботи на умовах спів фінансування: 50 відсотків – із обласного бюджету, 50 відсотків – із місцевого.

Сергій Соломаха зауважив,  що таке укриття дозволить відвідувати навчання у форматі офлайн більшій кількості учнів.

Раніше ми розповідали, що на Черкащині виявилися непридатними майже 250 укриттів. Під час перевірки спецкомісія встановила, що 279 укриттів на території області не мали безперешкодного доступу, а 243 – виявилися непридатними.

Також у Дніпрі карають посадовців через неналежний стан укриттів. Зокрема, від роботи на час службового розслідування відсторонили заступника міського голови Михайла Лисенка. Також звільнено начальника управління з питань цивільного захисту міськради Андрія Газіна. 


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар