Kolo.News.Ukraine.Region

В Одесу прибула місія ЮНЕСКО для оцінки руйнування культурних об’єктів російським обстрілом

Місія ЮНЕСКО прибула до Одеси
Місія ЮНЕСКО прибула до Одеси Новини України 29 лип 2023 в 18:40

29 липня до Одеси прибула місія ЮНЕСКО для проведення комплексною оцінки шкоди, завданої культурним і релігійним об’єктам ракетними ударами, здійсненими російською окупаційною армією з 19 по 23 липня 2023 року. Про це повідомили в пресслужбі Одеської міської ради.

Також представники ЮНЕСКО зустрілися з мером Одеси Геннадієм Трухановим, очільником Одеської обласної військової адміністрації Олегом Кіпером та народним депутатом України Олексієм Леоновим.

Одеський міський голова зазначив, що приїзд спеціалістів ЮНЕСКО – надважлива подія для Одеси, історичний центр якої  входить до Основного списку всесвітньої спадщини. 

Ми будемо продовжувати підтримку та розвивати співробітництво. Зараз це технічна місія, яка працюватиме в Одесі впродовж кількох днів. Попереду багато роботи”, – повідомила К’яра Децці Бардескі, координатор ЮНЕСКО в Києві.

Нагадаємо, що у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації розповіли про наслідки ворожого ракетного удару по Дніпру. Також повідомили про те, що російська армія била з важкої артилерії по Нікополю та Марганецькій громаді. В обласному центрі попали в багатоповерхівку та будівлю Служби безпеки України.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар