Kolo.News.Ukraine.Region

В Одеській області не дали вивезти з України скрипку Страдіварі

В Одеській області не дали вивезти з України скрипку Страдіварі
В Одеській області не дали вивезти з України скрипку Страдіварі Новини України 30 лип 2023 в 20:00

В Одеській області прикордонники не дали вивезти за кордон скрипку італійського майстра Антоніо Страдіварі. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Прикордонники Білгород-Дністровського загону спільно з митниками запобігли вивезенню за кордон відомої скрипки італійського майстра Антоніо Страдіварі 1730 року виробництва.

Під час прикордонно-митного контролю в пункті пропуску “Паланка-Маяки-Удобне” в салоні рейсового автобуса виявили сумку з музичним інструментом. Однак, як з’ясувалося, всесвітньо відомий предмет нібито не має власника.

У транспортному засобі перебували лише два водії іноземці та стюардеса. Останні пояснили, що така скрипка, яка, ймовірно, становить історичну чи культурну цінність — передача, яку не забрали на території України.

Загалом Антоніо Страдіварі створив майже 2,5 тисячі унікальних інструментів, але до наших часів дійшли лише близько 650 виробів. Тому “королеву оркестру” вилучили та передали на експертне дослідження.

Також читайте: Одеська область приєдналася до проєкту “Пліч-о-пліч”, який відповідає за відновлення Херсонщини. Наразі облвійськ адміністрація уклала 25 договорів у населених пунктах Чорнобаївської територіальної громади та п'ять договорів з Великоолександрівською територіальною громадою.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар