Kolo.News.Ukraine.Region

Одинадцять осіб досі продовжують лікування після ракетної атаки в кривому Розі

Одинадцять осіб досі продовжують лікування після ракетної атаки в кривому Розі
Одинадцять осіб досі продовжують лікування після ракетної атаки в кривому Розі Новини України 02 серп 2023 в 12:00

Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул на брифінгу розповів про стан здоров’я постраждалих внаслідок ракетної атаки на Кривий Ріг 31 липня.

За його словами, зараз з 82 потерпілих у лікарнях міста ще знаходяться 11 людей, їх стан середньої важкості. Ще позавчора було троє у важкому стані і один – у найважчому. Тобто людей медики врятували.

«Всього постраждало 29 багатоповерхових будинків та 79 приватних. На теперішній час закінчений вивіз усіх великих уламків зруйнованих будівель. Лише бетону було розібрано та вивезено 280 тон. Комунальні підприємства та керуючі компанії завершили першочергові роботи по закриттю вікон у житлових будинках. Мешканці потерпілих будинків та квартир отримали з матеріального резерву міста необхідні будівельні матеріали. За три доби вже видано біля 1800 одиниць різних будматеріалів», – розповів Вілкул.

 На отримання матеріальної допомоги від міста вже прийнято 527 заяв. Крім того спеціалісти допомогли оформити 152 заяви на отримання державної компенсації через «Дію».

«Бо компенсація – це кошти держави, а місто з міського бюджету надає допомогу. Також допомогли 104 людям з питань відновлення документів. Робота продовжується, працюють як оперативні бригади – їх десять, так і продовжать роботу спеціалісти з прийому документів. З завтра продовжить роботу один штаб, той який у 60-й школі. Також потерпілі можуть звернутися до райвиконкому Центрально-Міського району», – пояснив посадовець.

Допомога буде виплачуватись в залежності від ступеню пошкодження, який встановлять спеціальні комісії. Почалося експертне обстеження будівлі, щоб мати документ - які під'їзди потрібно ремонтувати, а які зносити та допомагати людям із покупкою квартир. Також усім людям із 4-го зруйнованого під'їзду містом виплачується грошова допомога на першочергові потреби по 40 тисяч гривень.

Читайте також: Мешканці Дніпропетровщини отримали вже майже 12,5 млн грн на ремонт пошкодженого через війну житла

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар