Kolo.News.Ukraine.Region

На Черкащині працівники СБУ затримали колишнього голову райради, який продавав призовникам підроблені довідки про інвалідність (ВІДЕО)

За свої послуги колишній чиновник прохав від 3 до 6 тисяч доларів.
ТОП Тема
За свої послуги колишній чиновник прохав від 3 до 6 тисяч доларів. Новини України 05 серп 2023 в 10:05

У Черкаській області працівники Служби безпеки України затримали колишнього голови Смілянської районної ради. Екс-чиновник продавав підроблені довідки про інвалідність потенційним призовникам на військову службу. За свою «роботу» прохав від 3 до 6 тисяч доларів (залежало від того, як терміново «клієнту» потрібно було виїхати за кордон). Із такими довідками вони мали можливість виїжджати за кордон в умовах воєнного часу.

Про це повідомили на сторінці СБ України у Черкаській області у соціальній мережі Facebook.


Встановили, що підроблені довідки колишній чиновники отримував завдяки своїм особистим зв’язкам серед медичних працівників.

Також на Черкащині працівники СБУ викрили посадовця, який входив до місцевої військово-лікарської комісії. Він також допомагав оформляти фіктивні довідки тим жителям області, які хотіли уникнути мобілізації. За суму від 3 до 6 тисяч доларів він допомагав отримати довідку про непридатність до військової служби за станом здоровя.

На підставі зібраних доказів обом фігурантам повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: частина 3 статті 369-2 «Зловживання впливом», частина 3 статті 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон», частина 3 статті 368 «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». У обох справах тривають слідчі дії. Обом зловмисникам загрожує до 10 років за ґратами із конфіскацією майна.

Раніше на Полтавщині СБУ затримала зрадника, який був коригувальником у окупантів.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар