Kolo.News.Ukraine.Region

У Херсоні продовжують працювати комунальники та рятувальники із Полтавщини (ФОТО, ВІДЕО)

Працівники та рятувальники ліквідовують наслідки підтоплення після підриву Каховської ГЕС.
ТОП Тема
Працівники та рятувальники ліквідовують наслідки підтоплення після підриву Каховської ГЕС. Новини України 05 серп 2023 в 09:23

У місті Херсон продовжують працювати рятувальники та комунальники із Полтавської області. Вони допомагають місцевим жителям прибирати вулиці та будинки у місті, які були підтопленими після терористичного акту з боку російських окупантів із підривом дамби Каховської ГЕС. Про роботу полтавців у Херсоні розповідають у Полтавській обласній військовій адміністрації.

Цього тижня у Херсоні побував Максим Калінін, заступник начальника Полтавської ОВА. Він зустрівся із Олександром Проскудіним, начальником Херсонської ОВА. Разом представники двох областей обговорили надану Полтавщиною допомогу, а також ті потреби, які все ще лишаються у Херсонщини.  

При цьому Максим Калінін зауважив, що зараз у Херсоні позмінно продовжують працювати чотири бригади комунальників, а також – працівники ГУ ДСНС України у Полтавській області та підрозділів добровільної пожежної охорони.

При цьому працювати доводиться у досить складних умовах. Із будинків потрібно відкачувати воду, дороги – розчищати від сміття та мулу.

Рятувальник Максим Шатілов розповів, що їх техніка працювала у одному районі міста, зараз продовжує роботу у іншому. Боєць ДСНС пригадує, що після підйому води різні предмети закидало навіть на дахи багатоповерхівок.

Одним із найбільш постраждалих від підтоплення є один із районів Херсону під назвою «Острів». Ліквідовувати наслідки підтопленні тут допомагають комунальники із Лубенського району Полтавської області. Так, тракторист Роман Бойко приїхав сюди добровольцем, щоб допомогти херсонцям. Він розповідає, що усі речі після приходу великої води нібито побували у м’ясорубці, навіть стіни будинків не витримували.


Раніше ми розповідали, що Полтавщина відправила до Херсона 40 добровольців.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар