Kolo.News.Ukraine.Region

Четверо жителів Полтави та закарпатець переправляли чоловіків за кордон

Четверо жителів Полтави та закарпатець переправляли чоловіків за кордон
Четверо жителів Полтави та закарпатець переправляли чоловіків за кордон Новини України 08 серп 2023 в 12:00

Переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон – викрито чотирьох жителів Полтави та Закарпаття. Про це повідомили в пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 4 жителям міста Полтави та Закарпатської області.

Їм інкримінують організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України та керівництво такими діями, вчинені за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані налагодили схему незаконного перетину державного кордону для військовозобов’язаних громадян України.

Полтавці підшуковували чоловіків, які мали намір виїхати до країн ЄС, і відправляли на Закарпаття. Там приїжджих зустрічали співучасники злочину, які забезпечували перетин кордону поза офіційним пунктом пропуску.

Ціна таких «послуг» становила майже 5 тис. доларів США з однієї людини.

Правоохоронці припинили протиправні дії осіб під час спроби перетину кордону 6 мешканцями Полтавської, Львівської, Харківської та інших областей. Попередньо чоловіки передали учасникам групи готівку в іноземній валюті, еквівалентну сумі у понад 1 млн грн.

Читайте також: ДБР повідомили пропідозру начальнику районного військкомату Полтавщини, який побив військового


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар