Kolo.News.Ukraine.Region

Вінницькі музиканти здобули перемоги у міжнародному конкурсі «ART-Геній»

Вінницькі музиканти здобули перемоги у міжнародному конкурсі «ART-Геній»
Вінницькі музиканти здобули перемоги у міжнародному конкурсі «ART-Геній» Новини України 08 серп 2023 в 13:00

Представники Вінницької дитячої школи мистецтв гідно представили Вінницю на міжнародному двотуровому конкурсі «АRT-Геній», який відбувся в Києві. Перемоги здобули Станіслав Плотко та його концертмейстер і мама Вероніка Плотко. Про це розповіли у Вінницькій міській раді.

Станіслав Плотко навчається шостий рік у школі мистецтв, а на відділенні духових інструментів всього рік. Юнак здобув диплом лауреата І ступеня, виконавши на саксофоні твір Gabriel Faure «Elegie». Його викладач Артем Кондратьєв, розповів, що хлопець дуже старанний та талановитий.

«Поза музичними заняттями Станіслав прагне розвивати себе в різних напрямах, зокрема у плаванні та ІТ-технологіях. Але особлива пристрасть – гра на саксофоні. Наполегливість юнака і бажання досягати високих результатів у всьому, чого торкається, роблять його справжнім прикладом для інших», – говорить Артем Кондратьєв.

У даному конкурсі диплом першої премії отримала й Вероніка Плотко – викладачка фортепіанного відділу, концертмейстер Станіслава та його мама. Вона заспівала кавер на пісню Олександра Пономарьова «Ніколи» у номінації «естрадний вокал».

«У період війни творчість набула особливого звучання і важливості. Музика стала важливим джерелом підтримки та відпочинку у непростий час. – говорить Вероніка Плотко. – А як викладачка фортепіано, я намагалася впливати на своїх учнів, надихати їх шукати внутрішні резерви та вираження власних почуттів через музику. Разом ми досліджували різні жанри та створюємо у них свої мелодії».

Заступниця директора з навчально-виховної роботи Вінницької дитячої школи мистецтв Олександра Садовська, подякувала мужнім воїнам ЗСУ за можливість навчатися та прославляти рідну школу та Вінницю на міжнародній арені.

Читайте також: Полтава приймає одразу два літні чемпіонати України з плавання

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар