Kolo.News.Ukraine.Region

На Кіровоградщині створено вісім нових територій природно-заповідного фонду

На Кіровоградщині створено вісім нових територій природно-заповідного фонду
На Кіровоградщині створено вісім нових територій природно-заповідного фонду Новини України 10 серп 2023 в 10:45

На Кіровоградщині планують створення нових територій природно-заповідного фонду місцевого значення площею 322,25 гектара.

Департаментом екології та природних ресурсів Кіровоградської ОВА забезпечено розроблення восьми проєктів, повідомив під час брифінгу директор департаменту В'ячеслав Дубровський.

Зокрема мова йде про території: "Балка Крутоярка" (площею 20 га) "Балка Степівська" (площею 61 га) "Урочище Роздільське" (площею 21,5 га) "Балка Оленівська" (площею 21 га) "Урочище Осикувате" (площею 35 га) "Балка Громоклеївська" (площею 52 га) пам’ятка природи "Урочище Солоне Озеро" (площею 111 га) ботанічний заказник "Балка Польова" (площею 0,75 га).

Загалом, у Кровоградській області налічується 241 територій та об’єктів природно-заповідного фонду, загальною площею майже 102 тисячі гектар. З них 26 територій та об’єктів мають статус загальнодержавного значення, решта - місцевого значення.

Довідково

Землі природно-заповідного фонду - це ділянки суші і водного простору з природними комплексами та об'єктами, що мають особливу природоохоронну, екологічну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність, яким відповідно до закону надано статус територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

Нагадаємо, в Одесі розширять історичний центр міста, який потрапив до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Комітет ЮНЕСКО надав рекомендації під час включення історичного центру Одеси до списку всесвітньої спадщини. Одна з таких рекомендацій стосувалася розширення меж об’єкта всесвітньої спадщини, але виключення з цих меж території Одеського порту.

Читайте також: ДБР розслідує понад 110 кримінальних проваджень щодо зловживань воєнкомів

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар