Kolo.News.Ukraine.Region

На Вінниччині створять центр з 15 модульними мініфермами

На Вінниччині створять центр з 15 модульними мініфермами
На Вінниччині створять центр з 15 модульними мініфермами Новини України 11 серп 2023 в 09:05

Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН працює над створенням центру, який об’єднуватиме понад 15 модульних мініферм із вирощування сільськогосподарських тварин і птиці, рослин у закритому ґрунті, а також міститиме елементи екскурсійно-туристичного напряму.

Про це повідомили у Департаменті агропромислового розвитку Вінницької ОВА.

"Головною метою центру стане надання можливості всім зацікавленим отримати кваліфіковану допомогу в розбудові перспективних та нішевих галузей сільського господарства", - йдеться у повідомленні.

На території, де розпочалось його створення побував директор Департаменту агропромислового розвитку Олег Сідоров та фахівці Департаменту. Даний центр об’єднуватиме понад 15 модульних міні ферм з вирощування сільськогосподарських тварин та птиці, рослин в закритому ґрунті, а також міститиме елементи екскурсійно-туристичного напрямку.

"Сільськогосподарське виробництво на сьогодні потребує диверсифікації. І головною метою нашого центру стане надання можливості всім зацікавленим отримати кваліфіковану допомогу в розбудові перспективних та нішевих галузей сільського господарства. Цього потребуватимуть і наші ветерани, яким буде необхідна соціалізація і підтримка після закінчення війни", — зазначив директор Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН Олександр Корнійчук.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині синоптики прогнозують спекотну та засушливу погоду. Це може призвести до утворення осередків високої чисельності саранових на полях та луках.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар