Kolo.News.Ukraine.Region

До Херсонщини вирушила нова бригада добровольців із Полтавської області

Це - вже п
ТОП ТемаВажливо
Це - вже п'ята ротація комунальників Новини України 12 серп 2023 в 09:41

Із Полтавської області на Херсонщину поїхала вже п’ята ротація комунальників. До нової групи увійшли 36 добровольців із різних районів Полтавщини. Вони замінять працівників із попередньої бригади. Про це повідомляють на сайті Полтавської обласної військової адміністрації.

Дмитро Лунін, начальник Полтавської ОВА розповів, що до бригади входять 36 працівників різних спеціальностей. Вони змінять бригаду, яка два тижні розчищала вулиці та житло херсонців після підтоплення внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Нова бригада добровольців допомагатиме розчищати квартири та домоволодіння і готувати їх до опалювального сезон.

Раніше ми розповідали, що ліквідовувати наслідки підриву Каховської ГЕС херсонцям допомагали понад двісті працівників із Полтавської області. А перший гуманітарний вантаж із Полтавщини на  Херсонщину відправили іще 8-го червня. За півтора місяці загалом із Полтавщини передали 440 тонн питної води, 12 тонн бензину, 3 тонни дизпалива та 600 одиниць рятувального спорядження.За увесь період Полтавщина спрямувала на допомогу 22 одиниці техніки: серед них – бульдозери, трактори, самоскиди, навантажувачі, аварійні машини водоканалу, крематор-утилізатор біологічних відходів, автомобіль каналопромивний, водовіз, автовишка для ремонту електромереж.

Також ми повідомляли, що на Херсонщині працюють комунальники із тринадцяти областей України. Вони прибирають сміття, розчищають шляхи від мулу та відкачують воду із затоплених районів. У роботі використовують три десятки комунальної техніки – тракторів, навантажувачів, самоскидів, сміттєвозів, екскаваторів, які інші регіони країни передали для відновлення Херсонської області.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар