Kolo.News.Ukraine.Region

Рятувальники із України вирушили до Словенії: допомагатимуть у ліквідації наслідків повені (ВІДЕО)

До Словенії поїхали понад 50 фахівців та 19 одиниць техніки.
ТОП ТемаВажливо
До Словенії поїхали понад 50 фахівців та 19 одиниць техніки. Новини України 12 серп 2023 в 16:16

До Словенії відправилися понад 50 українських рятувальників та 19 одиниць техніки. Вони будуть допомагати сусідній країні у подоланні наслідків значної повені. Про це повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook керівник ДСНС України Сергій Крук.


-        Для рятувальників України немає чужої біди, коли йдеться про порятунок людей. Ми готові до будь-яких викликів! Українські рятувальники допоможуть Словенії подолати наслідки руйнівних повеней, - пише у дописі Сергій Крук.

Відповідний Указ про допомогу Словенії підписав Президент України Володимир Зеленський. Українці знають, яке лихо може принести висока вода. Адже Україна стала місцем найбільшої техногенної катастрофі впродовж останніх років у Європі після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС.  Наші рятувальники, які брали участь у ліквідації наслідків підтоплення на Херсонщині, тепер допомагатимуть європейським країнам. Також у роботі використовуватимуть спеціальне обладнання та техніку.

Відомо, що європейські країни Австрія Словенія потерпають від потужних злив, які тривають із 3-го серпня. Рясні дощі спричинили повені, зсуви ґрунту та прорив дамби. Відомо про, щонайменше, чотирьох загиблих. Через повені знеструмлені кілька міст, сталися обвали трьох мостів, ділянки автомагістралі та сільських доріг опинилися під водою. Збитки Словенії від повені вже оцінюють у не менш ніж пів мільярда євро.

Раніше ми розповідали, що понад двісті людей із Полтавщини допомагали Херсонщині у ліквідації наслідків підтоплення.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар