Kolo.News.Ukraine.Region

На Дніпропетровщині чеські партнери планують відновити школи, які постраждали внаслідок обстрілів

На Дніпропетровщині чеські партнери планують відновити школи, які постраждали внаслідок обстрілів
На Дніпропетровщині чеські партнери планують відновити школи, які постраждали внаслідок обстрілів Українці для світу 29 трав 2023 в 09:00

Чеські партнери планують втілити пілотний проєкт з відновлення ушкоджених унаслідок обстрілів шкіл на Дніпропетровщині.

На Дніпропетровщині Чеська гуманітарна організація «Людина в біді» готується реалізувати проєкт з відновлення шкіл. Про це йшлося під час зустрічі в обласній військовій адміністрації. У пріоритеті – навчальні заклади, понівечені під час війни.

«Проєкт актуальний для нашої області, адже плануємо запровадити змішану форму навчання чи офлайн. Умова для цього – наявність у закладі укриття. Маємо субвенцію від держави на їх облаштування. Та аби покрити всі потреби – без допомоги партнерів не обійтися, – зазначила заступник начальника ОВА Ірина Грицай. – Хочу звернути увагу й на профтехи. Там навчають робітничим професіям. І дітям необхідно виходити на практику і навчатися».

Планується допомога у відновленні чотирьох навчальних закладів. У пріоритеті школи, які постраждали в наслідок війни. Кошти можуть бути спрямовані на заміну вікон, ремонт, придбання меблів. А ще – облаштування сховищ.

У громадах, де навчальні заклади не відновлять очну форму, можуть бути створені навчальні центри. Приміщення з необхідною для проведення уроків оргтехнікою.

Нагадаємо, Полтавщина входить учетвірку лідерів із впровадження цифровізації в регіонах. Область активно запроваджує новітні технології в освіті, медицині, соціальних послугах, а також працює над електронним документообігом.     Про це на зустрічі з координатором проєктів Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Бахадіром Рагімовим розповів заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар