Kolo.News.Ukraine.Region

Три школи Полтавщини отримали техніку від Тайваню

Три школи Полтавщини отримали техніку від Тайваню
ТОП Тема
Три школи Полтавщини отримали техніку від Тайваню Українці для світу 17 серп 2023 в 15:00

Сьогодні, 17 серпня, у Полтавському навчально-виховному комплексі №16 Полтавської міської ради відбулася передача техніки для трьох навчальних закладів області.

Полтавщина серед областей, які прийняли найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб. Місто та область мають задовольняти не тільки основні потреби людей, для яких регіон став новим домом, а й допомогти із забезпеченням освіти та працевлаштуванням.

Партнерство «#Taiwan_Can_Help #Free_the_Future» закладає основи для вирішення цих проблем, водночас нагадуючи жителям і ВПО, що вони не самотні.

Міністерство діджиталізації Тайваню разом із партнерами (Acer Тайвань та Acer Україна, Полтавські міська та обласна влада, громадська організація «Альянс розвитку», ГО «Нова Полтава», Всеукраїнський демократичний форум, Український католицький університет) реалізували проєкт з метою підвищення цифрової кваліфікації для вчителів, учнів, батьків та інших членів спільноти.

17 серпня відбулася передача техніки трьом школам Полтавщини. Зокрема, понад півсотні ноутбуків, мільтимедійні комплекси та інше обладнання отримають Полтавський навчально-виховний комплекс (ЗНЗ-ДНЗ) №16 Полтавської міської ради Полтавської області, Кременчуцька гімназія №16 Кременчуцької міської Кременчуцького району Полтавської області та Опорний заклад «Решетилівський ліцей імені І. Л. Олійника Решетилівської міської ради».

Загалом між трьома школами розділили  52 ноутбуки, 52 гарнітури,  3 набори Acer Smart Touch (мультимедійні комплекси), 10 маршрутизаторів keenetic giga;  21 набір Lego Education Spike Prime.

Координував процес народний депутат України Микола Княжицький.

«Я як політик активно співпрацюю з Тайванем, тому що це країна, яка дуже хоче допомагати Україні. І насправді реально допомагає. Ми реалізовуємо з ними багато проєктів, зокрема на Львівщині, Івано-Франківщині. Для нас дуже дорога Полтавщина, тому тут ми вирішили допомогти трьом школам. Ці школи відбирали ті люди, які добре знають освітній процес, ми консультувалися з міською та обласними радами. Завдяки спільним зусиллям нам вдалося допомогти тим школам, де дітки добре вчаться, беруть участь в олімпіадах, перемагають в олімпіадах», – наголосив нардеп.

Радник Міністерства цифрових технологій Тайваню Джон Скотт Марчант розповів, що народ Тайваню подумки з українцями, хоча між ними величезна відстань.

«Приємно повернутися у Полтаву після першого візиту у лютому, я пам'ятаю ту подорож, тоді ми обговорили, чим можемо допомогти. Бачу, що наше спілкування у такому форматі дуже ефективне. Ми інтенсивно попрацювали, щоб здійснити цей проєкт, дякуємо також за співпрацю депутатці Полтавської міської ради Юлії Городчаніній. Наша країна дуже далеко від України, але наш народ подумки з Україною», – наголосив Джон Скотт Марчант.

Координувала процес у Полтаві Юлія Городчаніна. Вона наголосила, що для Полтави і для Полтавщини це дуже цінний проєкт, адже це не просто оновлення техніки, а інвестиція в майбутнє.

«У Полтаві більшість наших шкіл має вийде на офлайн-навчання.  І мені здається, що це якраз та важлива компонента, яку ми не маємо втрачати попри виклики війни, щоби діти соціалізувалися, діти навчалися, повноцінно мали освітній процес. І завдяки цим новим комп'ютерам, робототехніці, цей освітній процес може бути більш інноваційним, більш прогресивним, і за це дякую партнерам даного проєкту. І, власне, я сподіваюся на те, що ми спільно з дирекціями шкіл і з вчителями інформатики, з якими ми весь час комунікували, допоки готували цей проєкт, продовжимо цю місію. Ви станете прикладами для інших шкіл, піонерами з приводу впровадження новітніх інформаційних технологій, технологій робототехніці. І сподіваюся, що, дійсно, ці можливості будуть і в Полтаві, і в області розширюватися», – наголосила депутатка.

Директори шкіл, які отримали техніку, щиро подякували меценатам, адже під час повномасштабної війни ноутбуки і роутери є просто необхідними як для навчання офлайн так і для організації дистанційного навчання.

За словами меценатів, це лише початок, далі планується організувати системне навчання для вчителів інформатики.

Читайте також: Вінницю відвідала делегація із Франції: деталі

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар