Kolo.News.Ukraine.Region

На Черкащині провели перегони ретроавтомобілів

На Черкащині провели перегони ретроавтомобілів
На Черкащині провели перегони ретроавтомобілів Війна не скрізь 27 серп 2023 в 10:12

Ралі за участі ретроавтомобілів, які випустили в різних країнах світу, провели 25 серпня. Власники історичних автомобілів з усієї України приїхали до Червоної Слободи у Черкаському районі.

Друга частина змагань пройде у Каневі, розповів Суспільному голова національної автомобільної ліги "Золоте кермо України" Роман Щипков.

Автівка Романа Гетьманця — "Вілліс", має свою сімейну історію.

"Власник цієї автівки воював з 42-го по 45-й – возив полковника. Полковник не повернув автівку до Америки, собі залишив – це було порушення. Їздив нею, а тоді продав лісівнику. Лісівник їздив. І в 67-му році батько у дуже плачевному стані його придбав", - розповів чоловік.

Власники і учасники перегонів розповіли, що для поїздок деякими черкаськими дорогами такі автівки вже не дуже прилаштовані. Однак мають гарне налаштування і настрій.

Місцеву команду представили студенти Черкаського державного університету. Вони — на "Запорожці". Завідувачка кафедри автомобілів Людмила Тарандушка розповіла, який шлях пройшла автівка, з якою взяла участь в ралі:

"Ми в свій час купили "Запорожець" повністю зламаний. Повністю відновили, перефарбували, привели в спортивний вигляд, і тепер його називаємо "спортивний болід".

Після змагань в Червоній Слободі учасники вирушать до Канева, розповів Роман Щипков:

"Рух кожного автомобіля лімітований по часу і потрібно виконати завдання по шляху до Канева. Це якраз можливість продемонструвати саме автомобіль і виконати всі умови стосовно правил дорожнього руху".

Такі змагання на історичних автомобілях, за словами Романа, проводять вже всьоме. Хочуть показати, що українські автомобілісти не бояться ані коронавірусу, ані війни.

Нагадаємо, в Одесі виготовляють для армії багі — маневрові, швидкі та легкі машини, для їзди по бездоріжжю. Одну з останніх передали бійцям ВМС, які у складі мобільних розрахунків полюють на російські дрони. У майстерні працюють одразу над кількома новими автівками.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар