Kolo.News.Ukraine.Region

30 травня. Підсумки за добу

30 травня. Підсумки за добу
30 травня. Підсумки за добу Підсумки дня 30 трав 2023 в 21:00

Триває 461-ша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни. Коротко розповідаємо про головні події дня, що минає.

У ніч на 30 травня 2023 року, з 23.30 по 04.30, російські окупаційні війська вкотре атакували Україну іранськими ударними безпілотниками «Shahed». Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Протягом минулої доби російська федерація завдала два масованих ракетно-авіаційних удари по території України. Вчора вночі противник застосував крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 та іранські ударні БпЛА «Shahed-136/131». Силами та засобами повітряних командувань, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 36 із 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 30 із 38 ударних БпЛА «Shahed».

Вчора вдень противник застосував крилаті та балістичні ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер» по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури міста Києва. Силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України 11 з 11 ракет були знищені.

Загалом протягом минулої доби противник завдав 62 авіаційних удари та здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша інфраструктура.

На базі загальноосвітньої гімназії №24 ГО «Вінниця ДАУН СИНДРОМ» спільно з департаментом освіти міської ради реалізують новий проєкт для дітей з особливими освітніми потребами, йдеться на сайті полтавської міськради. ГО «Вінниця ДАУН СИНДРОМ» запровадила абсолютно новий формат навчання дітей з ООП з власною концепцією, стратегією та баченням, задля досягнення основної та важливої мети, яку ставлять батьки (сім’ї) таких дітей: включення дітей в активне соціальне життя після закінчення школи.

У парку Перемоги у Кропивницькому за підтримки управління молоді та спорту Кропивницької міської ради відбувся спортивно-сімейний благодійний захід «Козацькому роду – нема переводу», розповіли в міській раді Кропивницького. Під час заходу кропивничани зібрали добровільні внески, які благодійний фонд «Полк Святослава Хороброго» використає на придбання дрону із тепловізором Mavic 3 для одного з підрозділів кропивницьких Сил Спеціальних Операцій.

Заступницю міського голови Дніпра, начальницю управління затримали оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області, слідчі відділу поліції №5 під час отримання першої частини неправомірної вигоди у сумі 12 000 гривень.

Сьогодні відбулося перше засідання Регіонального координаційного штабу з питань переселенців. До нього долучилися керівництво та профільні департаменти ОВА, а також представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини на Дніпропетровщині Михайло Карпенко і очільники районів, повідомили в ОВА.

«Ми на першому місці за кількістю внутрішньо переміщених осіб. І очільник області Сергій Лисак не раз наголошував – це не гості, а наші мешканці. Повинні забезпечити їх комфортними умовами проживання. Для цього створюємо комплексну обласну програму з підтримки ВПО. Вона має стати базою, відштовхуючись від якої виконаємо запити переселенців. Абсолютно у всіх сферах», – сказала заступник начальника ОВА Ірина Грицай.

Служба безпеки зібрала обґрунтовані докази вини на ще одного агента фсб. Він виконував вороже завдання щодо коригування російських повітряних ударів по Кропивницькому. Про це повідомили в пресслужбі відомства. За вказівкою російської спецслужби агент мав встановити GPS-трекер біля однієї з трансформаторних підстанцій в обласному центрі.

Контррозвідка Служби безпеки затримала в Одесі ще одного учасника терористичної організації «лнр». Про це повідомили в пресслужбі Управління СБУ в Одеській області.

Зловмисником є місцевий житель – ідеологічний прихильник кремлівського режиму. Під час масових заворушень в Одесі на початку травня 2014 року він брав активну участь у провокаціях на користь рф. Тоді, щоб уникнути відповідальності за свої злочини, він втік до тимчасово окупованої частини Луганської області, де приєднався до лав бойовиків. Там його призначили командиром розвідувального підрозділу підконтрольного рф угруповання «Призрак», яке у подальшому було підпорядковано командуванню 2-го армійського корпусу країни-агресора.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар