Kolo.News.Ukraine.Region

Понад сто українських дітей житимуть та навчатимуться у Туреччині

Проводжали дітей у далеку дорогу представники влади та Оля Полякова
ТОП ТемаВажливо
Проводжали дітей у далеку дорогу представники влади та Оля Полякова Новини України 13 серп 2023 в 09:34

Майже 100 дітей-сиріт із Одещини, Черкащини, Миколаївщини, Херсонщини, Кривого року відправилися до Туреччини. Допоміг їм у цьому благодійний Фонд Руслана Шостака, який лише у липні забезпечив прихисток понад 350 людям. Про це повідомляють у Одеській обласній військовій адміністрації.

До Туреччини поїхали вихованці дитячих будинків сімейного типу разом із опікунами, а також діти-сироти, які залишилися без батьків і проживали разом з літніми дідусями й бабусями, які не мали можливості відвезти онуків у безпечне місце. Із початку повномасштабної війни Фонд Руслана Шостака організував прихисток для більше трьох тисяч дітей-сиріт та їх супроводжуючих.

До Туреччини дітей проводжала популярна українська співачка Оля Полякова. Вона вже понад рік є амбасадор кою проекту під назвою «Дитинство без війни».

Проект «Дитинство без війни» забезпечив дітям повноцінне харчування, психологічну підтримку та медичне страхування. Проживатимуть українські дітки у комфортних готелях, які розташовані на узбережжі моря. Вони навчатимуться за шкільною, також для дітей організують ігри та майстер-класи.

-        Ми вдячні за ті соціальні ініціативи, які сьогодні реалізує Благодійний Фонд Руслана Шотака. І це чудово, що діти-сироти отримали можливість відпочити на березі моря у Туреччині без звуків вибухів та повітряних тривог. Адже діти - наше майбутнє і саме заради них ми живемо, боримося і обов’язково переможемо,- зауважив заступник начальника Одеської обласної військової адміністрації Роман Григоришин.

Раніше ми розповідали, що діти із Вінниччини будуть два тижні відпочивати у таборі «Артек-Буковель».

А діти із постраждалих від війни громад Дніпропетровщини понад два тижні проведуть на березі Адріатичного моря у Італії.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар