Kolo.News.Ukraine.Region

Діти із постраждалих від війни громад Дніпропетровщини поїхали на відпочинок до Італії

У подорож відправилися діти-сироти та  діти, позбавлені батьківського піклування.
ТОП Тема
У подорож відправилися діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Новини України 12 серп 2023 в 11:30

Більше сорока дітей із найбільш постраждалих від війни громад Криворізького та Нікопольського районів вирушили на відпочинок до сонячної Італії. Понад два тижні вони проведуть на березі теплого Адріатичного моря. Про це повідомляють на сайті Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Зможуть відпочити у Італії дітки, які є сиротами або позбавлені батьківського піклування. Олена Гуржій, начальник Служби у справах дітей Дніпропетровської ОВА, розповіла, що запросили дітлахів представники представництва Апостольської Нунціатури в Україні та благодійники із організації «Карітас Італія».

-        Найголовніше – дати малечі відчуття безпеки, спокою та яскравого дитинства. Сподіваюсь, італійська краса відволіче від недитячих переживань. Впевнена, вони повернуться із купою вражень, - зазначила Олена Гуржій.

Дітям, які вирушили до Італії, від 7 до 18 років. На березі Адріатичного моря вони проведуть більше двох тижнів. На них чекають веселі розваги, екскурсії, відвідування музеїв та нові знайомства.

Раніше ми розповідали, що у Карпатах за кошти із міського бюджету оздоровилися майже 800 дітей. Цього року для відпочинку черкаських дітей за гроші міського бюджету департамент соціальної політики закупив 1982 путівки. Оздоровча кампанія триватиме з 16 травня до 11 жовтня. За цей час у Карпатах побуває 10 змін дітей тривалістю 14 днів кожна.

Також ми повідомляли, що малозабезпечені родини на Дніпропетровщині можуть отримати по14 тисяч гривень на відпочинок та оздоровлення дітей.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар