Kolo.News.Ukraine.Region

Рятувальники із України вже працюють над ліквідацією наслідків підтоплення у Словенії

Українці допомагають сусідам ліквідувати наслідки підтоплень
ТОП Тема
Українці допомагають сусідам ліквідувати наслідки підтоплень Новини України 13 серп 2023 в 12:25

Рятувальники із України вже розпочали роботи над ліквідацією наслідків дії стихії у Словенії. Про це повідомив у Telegramкерівник МВС України Ігор Клименко.

-        Наші добре знають свою справу. Декілька установчих нарад - і робота кипить. Так працює Механізм цивільного захисту ЄС - формат взаємопідтримки та допомоги, - написав Клименко.

Раніше ми розповідали, що до Словенії вирушила група українських рятувальників, які будуть допомагати сусідній країні у подоланні наслідків підтоплення.

Європейські країни Австрія та Словенія потерпають від наслідків потужних злив, які тривали із 3-го серпня. Рясні дощі спричинили повені, зсуви ґрунту та прорив дамби. Відомо про, щонайменше, чотирьох загиблих. Через повені знеструмлені кілька міст, сталися обвали трьох мостів, ділянки автомагістралі та сільських доріг опинилися під водою. Збитки Словенії від повені вже оцінюють у не менш ніж пів мільярда євро.

Українських рятувальників відправили до Словенії після підписання відповідного Указу Президента України Володимира Зеленського та виданого розпорядження Кабміну про формування протипаводкового модулю. Наші рятувальники беруть участь у ліквідаційних роботах на північному сході Республіки Словенії. Група складається із понад півсотні рятувальників та 19 одиниць спеціальної техніки.

Раніше ми розповідали про те, що рятувальники із Вінниччини випробували сучасну італійську установку для гасіння пожеж. За допомогою отриманої установки вогнеборці можуть пробурювати отвори у металевих та бетоноцементних конструкціях та швидше отримувати доступ до місця горіння


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар