Kolo.News.Ukraine.Region

Рятувальники із Вінниччини випробували сучасну італійську установку для пожежогасіння (ФОТО)

Рятувальники вивчили особливості обладнання та випробували його на практиці.
ТОП Тема
Рятувальники вивчили особливості обладнання та випробували його на практиці. Новини України 05 серп 2023 в 14:13

Вінницькі рятувальники отримали додаткові можливості для швидкої ліквідації пожеж у закритих приміщеннях. Якщо точніше, то їм відтепер допомагатиме пробивати стіни та швидше гасити полум’я італійська установка пожежогасіння та водоструменевого різання під назвою «WJFE 300 Modular». Про її випробування рятувальниками розповіли на сторінці ГУ ДСНС України у Вінницькій області у соціальній мережі Facebook.

За допомогою отриманої установки вогнеборці можуть пробурювати отвори у металевих та бетоноцементних конструкціях та швидше отримувати доступ до місця горіння. При цьому, в установці використовується не ніж чи спеціальне лезо, а суміш води та абразиву, яка подається під високим тиском. Така суміш пробиває потрібний отвір у дереві, бетоні чи залізі за лічені секунди. Коли отриманий доступ до зачиненого приміщення, воно наповнюється водяним туманом. Він перетворюється на пару та потім насичує середовище. Внаслідок цього зменшується і рівень полум’я, і температура у приміщенні. Таким чином пожежу вдається ліквідувати із меншими збитками для майна і приміщень.

Вогнеборці із пожежно-рятувальних підрозділів Вінниці впродовж триденних занять змогли і вивчити усі характеристики та можливості нового обладнання, і випробувати його на практиці.

Нагадаємо, рятувальники із Дніпропетровщині гасили пожежу на 5 гектарах пшеничних полів, які загорілися внаслідок обстрілу з боку російських окупантів.

Раніше ми розповідали, що у селі на Черкащині відкрили нову пожежну частину.

 


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар