Kolo.News.Ukraine.Region

У водоймі на Вінниччині виявили масову загибель карасів

У водоймі на Вінниччині виявили масову загибель карасів
Важливо
У водоймі на Вінниччині виявили масову загибель карасів Новини України 18 серп 2023 в 13:33

У водоймі Брацлава Вінницької області виявили масову загибель карасів. Повідомлення на гарячу лінію Вінницького рибоохоронного патруля надійшло повідомлення про загибель риби надійшло від місцевих 17 серпня.

Про це повідомили на Фейсбук сторінці Вінницький рибоохоронний патруль.

Оперативна група рибпатрульних виїхала на місце події, обстежила водойму в Брацлаві Тульчинського району біля автодорожнього мосту, 300 метрів вище за течію.

Фахівці виявили у воді трупи карасів сріблястих. Більша частина мертвої риби була у заростях прибережної зони.

Для встановлення можливих причин мору працівники рибоохоронного патруля відібрали пробу води та передали її працівникам Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

Нагадаємо, 24 липня на адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшло повідомлення про мор риби на ставку «Багацьке» в селі Вінницькі Хутори. Фахівці обстежили водойму та відібрали проби води. Під час огляду працівники виявили 125 екземплярів загиблої риби - 120 штук карася та 3 штуки товстолоба, та складено відповідний акт обстеження водного об’єкта. Також було проведено розрахунок збитків, загальний розмір яких становить 2420 гривень.

У пробах води перевірили рівень розчинного кисню, який знаходився в межах допустимого значення від 14,5 мг/дм³ до 18,1 мг/дм³, при нормі не менше 4 мг/дм³. Учасники спілки рибалок-любителів кажуть, масово вмирати риба почала після дощів кілька за кілька днів до мору риби.

Читайте також: В Одесі на пляж винесло мертвого дельфіна

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар