Kolo.News.Ukraine.Region

На Вінниччині вчергове зафіксували мор риби

На Вінниччині вчергове зафіксували мор риби
На Вінниччині вчергове зафіксували мор риби Новини України 24 серп 2023 в 15:51

На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області 23 серпня надійшло повідомлення про мор риби на Ладижинському водосховищі річки Південний Буг в межах сіл Новоселівка та Маньківка, Тульчинського району.

Цього ж дня спеціалісти Інспекції виїхали для обстеження зазначеної водойми та відбору проб води в місцях загибелі риби, повідомили у пресслужбі відомства.

Під час огляду працівниками відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів було виявлено масову загибель риби та складено відповідний акт обстеження водного об'єкта.

"Наразі проводиться інструментально-лабораторне дослідження відібраних проб на вміст забруднюючих речовин. Про результати дослідження буде повідомлено додатково", - інформує Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

Нагадаємо, 17 серпня від місцевих жителів на гарячу лінію Вінницького рибоохоронного патруля надійшло повідомлення про загибель риби на водоймі Брацлава Вінницької області. Тоді фахівці виявили у воді трупи карасів сріблястих. Більша частина мертвої риби була у заростях прибережної зони.

24 липня на адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшло повідомлення про мор риби на ставку «Багацьке» в селі Вінницькі Хутори. Фахівці обстежили водойму та відібрали проби води. Під час огляду працівники виявили 125 екземплярів загиблої риби - 120 штук карася та 3 штуки товстолоба, та складено відповідний акт обстеження водного об’єкта. Також було проведено розрахунок збитків, загальний розмір яких становить 2420 гривень.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар