Kolo.News.Ukraine.Region

Правоохоронці фіксують наслідки екоциду на Дніпропетровщині: загинули сотні тисяч риб

Правоохоронці фіксують наслідки екоциду на Дніпропетровщині: загинули сотні тисяч риб
Важливо
Правоохоронці фіксують наслідки екоциду на Дніпропетровщині: загинули сотні тисяч риб Новини України 08 черв 2023 в 13:02

Поліцейські спільно з рибоохоронним патрулем фіксують масову загибель водних біоресурсів через значне зниження рівня води у Каховському водосховищі на території Криворізького району.

Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції.

Масова загибель водних біоресурсів внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС російськими військовими розслідується в рамках кримінальних проваджень, відкритих за ч. 1 ст. 441 (екоцид) та ч. 1 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

"Поліція, прокуратура, рибоохоронний патруль, екологічна та інші профільні служби перебувають на місці мору риби, документують наслідки екоциду та встановлюють розмір збитків, завданих довкіллю", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці та МОЗ закликають громадян не вживати рибу, викинуту на берег, та дотримуватись заходів безпеки.

Нагадаємо, масовий мор риби розпочався в селі Марʼянське Дніпропетровської області 7 червня внаслідок підриву окупантами дамби Каховської ГЕС та різкого зниження рівня води у водосховищі. В інтернет-мережі з'явилося відео, де видно десятки тисяч риб, які залишилися на обмілілих водоймах.

Читайте також: 6 червня російські війська зсередини підірвали конструкції Каховської ГЕС в Херсонській області.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар