Kolo.News.Ukraine.Region

На Одещині відкрили сучасний практичний центр, у якому навчатимуть слюсарних робіт

У закладі будуть навчати молодь та проводити перепідготовку дорослих
У закладі будуть навчати молодь та проводити перепідготовку дорослих Новини України 26 черв 2023 в 15:46

На Одещині запрацював вже 36-ий навчально-практичний центр для професійно-технічного навчання. Створений він на базі «Одеського центру професійно-технічної освіти». Про це повідомляють на сторінці Одеської обласної військової адміністрації у соціальній мережі Facebook.

У навчально-практичних центрах готуватимуть молодих спеціалістів, які будуть відбудовувати Україну після Перемоги. Також у центрах будуть проводити професійно-технічне навчання та перепідготовку для тих, хто був змушений залишити території, які перебувають під окупацією. Будуть тут навчати і військових, які не можуть виконувати певні види робіт за  станом здоровя, і тих фахівців, які з різних причин втратили свої робочі місця.

Роман Григоришин, заступник керівника Одеської ОВА, передав 28 ноутбуків від Фонду міжнародної солідарності Республіки Польща для двох закладів професійно-технічної освіти Одещини, які мають на навчанні найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб. Використовувати нову комп’ютерну техніку будуть ті викладачі та студенти, які залишили свої домівки через російсько-українську війну.

Раніше ми розповідали, що на Полтавщині у Горішніх Плавнях готують спеціалістів у різних галузях.

У місцевому Вищому професійному гірничо-будівельному училищі постійно покращують матеріально-технічну базу, щоб зробити процес навчання доступнішим. Для цих потреб заличили майже два мільйони гривень, які надійшли у якості субвенції із державного бюджету. Ще півмільйона гривень закладу надав бюджет обласний.  За о тримані кошти вдалося купити інструменти та обладнання, які будуть використовувати під час підготовки слюсарів та електрогазозварників.

Також ми повідомляли, що у Полтавській області створили регіональний офіс із міжнародного співробітництва.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар