Kolo.News.Ukraine.Region

Із Польщі до Кіровоградщини повернулися із евакуації 47 дітей

Діти потребують виховання у родині, а за кордоном це неможливо реалізувати
Діти потребують виховання у родині, а за кордоном це неможливо реалізувати Новини України 01 черв 2023 в 12:00

 У Кіровоградську область із Республіки Польща повернулися 47 дітей, які є вихованцями закладів інституційного догляду та виховання. Про це під час брифінгу розповіла Світлана Живага, заступниця керівника служби у справах дітей Кіровоградської обласної військової адміністрації.

Вона повідомила, що діти перебували в евакуації із 1-го березня 2022-го року. Із дітей, які повернулися, 44 мають статус дитини-сироти та дитини, яка є позбавленою батьківського піклування. З них 23 дитини отримали цей статус, перебуваючи за кордоном.

Світлана Живага підкреслила, що усі діти потребують виховання у родині, а за кордоном це неможливо реалізувати. Заклади, до яких повернулися діти, працюють у штатному режимі, у них облаштовані укриття, а вихованцям забезпечують надання різних послуг. У службі у справах дітей працюють над тим, щоб реалізувати право дітей на виховання у сім'ї.

Нагадаємо, раніше у Кропивницькому діти відмовилися від квітів на "останній дзвоник", щоб зібрати кошти на дрони для бійців Збройних Сил України.

У рамках акції діти пропонували не купувати квіти на честь свята з нагоди закінчення школи, а зекономлені кошти передати волонтерам, які придбають необхідне спорядження для військових. А у Полтаві діти влаштували ярмарок, щоб купити бійцям ЗСУ дрон.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар