Kolo.News.Ukraine.Region

Зробити рентген можна буде навіть у полі – на Вінниччині медичний заклад завдяки міжнародним партнерам отримав новий переносний рентген апарат

Важить новий апарат усього 29 кілограмів
ТОП Тема
Важить новий апарат усього 29 кілограмів Новини України 12 лип 2023 в 17:27

Новий переносний рентген апарат отримав Вінницький обласний клінічний фтизіопульмонологічний центр. Новий апарат може збиратися у невелику валізу і важить усього 29 кілограмів. Це дозволить рентгенологам використовувати його практичного будь-де. Про отриману новинку повідомляють  у Департаменті охорони та реабілітації Вінницької обласної військової адміністрації.

Олександр Служивий, керівник обласного клінічного фтизіопульмонологічного центру, розповів, що такий апарат можна буде розгорнути у сільській місцевості чи, навіть, у полі. І завдяки цьому зробити за день близько 100 досліджень.

Також центр відновлює роботу свого флюроавтобуса, який, наразі, після проведення ремонту працює у тестовому режимі. Олександр Служивий уточнив, що отримати новий рентген апарат та відремонтувати автобус вдалося завдяки коштам від міжнародних партнерів.

На цьому акцентувала увагу Ольга Задорожна, директорка Департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА. Вона підкреслила, що уміти співпрацювати із міжнародними партнерами, писати гранти та використовувати усі наявні можливості мають всі медичні заклади.

Нагадаємо, із Вінниччини на допомогу колегам із постраждалих районів Херсонської та Миколаївської областей готові їхати 56 медиків-добровольців.

Раніше ми розповідали про те, що у Одесі лікарі провели операцію на серці передчасно народженої дитини. Незважаючи на всі обтяжуючі обставини, медики в ургентному порядку розгорнули операційну в умовах реанімаційної зали відділення інтенсивної терапії новонароджених та недоношених дітей. Дитину прооперували. Її стан стабілізували, але на шляху до повного одужання крихітки іще чекає багато випробувань.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар