Kolo.News.Ukraine.Region

Жнива на Одещині: область першою в Україні змогла зібрати мільйон  тонн зерна

Одещина не лише експортує, але і вирощує зерно.
ТОП Тема
Одещина не лише експортує, але і вирощує зерно. Новини України 19 лип 2023 в 17:34

Одеська область першою в Україні змогла зібрати більше, ніж один мільйон тонн зерна. Станом на сьогодні аграрії у області вже зібрали 1, 02 мільйона тонн зерна. Про це повідомили у Одеській обласній військовій адміністрації.

Лідерами у цьогорічних жнивах на Одещині є Білгород-Дністровський район, у якому вже зібрали 150 тисяч тонн ячменю та  130 тисяч тонн пшениці, а також Болградський район: 64 тисяч тонн пшениці та 100 тисяч тонн ячменю.

-        Дякуємо аграріям за невпинну працю, попри всі перепони! – йдеться у повідомленні ОВА.

Ми вже повідомляли, що у місті Ізмаїл на Одещині планують побудувати зерновий термінал.

Після реалізації першого етапу будівництва на ньому одноразово зможуть зберігати обсяг у 20 тисяч  тонн (по 5 тисяч тонн у чотирьох складах).  Реалізовувати проект планує компанія Soul Marine. Її керівник Іван Ніякий прогнозує, що у жовтні компанія вийде на 60 тисяч тонн «перевалки» через власні склади на місяць, а до кінця року збільшить цю цифру  до 100 тисяч тонн на місяць.

Також нагадаємо, раніше у Одеській ОВА обговорили розвиток у області овочівництва.

У нараді, зокрема, брав участь представник ПАТ «Чумак». За його словами, компанія має намір перевести потужності для переробки із Херсонської до Одеської області. Таким чином компанія планує створити майже п’ять тисяч робочих місць. Одеську області обрали для цього із кількох причин, головна із яких – сприятливі кліматичні умови.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар