Kolo.News.Ukraine.Region

В Одесі розпочала працювати робоча група по пошкодженим обʼєктам культурної спадщини

В Одесі розпочала працювати робоча група по пошкодженим обʼєктам культурної спадщини
В Одесі розпочала працювати робоча група по пошкодженим обʼєктам культурної спадщини Новини України 25 лип 2023 в 15:54

25 липня на памʼятниках архітектури, які постраждали внаслідок російських обстрілів 23 липня, розпочала працювати робоча група по пошкодженим обʼєктам культурної спадщини. Найближчими днями до Одеси, як повідомлялося, прибудуть експерти з ЮНЕСКО.

Про це повідомляють в Одеській міській раді.

Спеціалісти будуть фіксувати та оцінювати пошкодження, а також надавати рекомендації щодо першочергових аварійних робіт.

Серед постраждалих будівель - житловий будинок Чижевича – памʼятка архітектури місцевого значення, збудований у 19 столітті, розташований на Війсковому узвозі.

Такі сами роботи проводяться на постраждалому Будинку Соломос, тут також будуть працювати міжнародні експерти. Усього наразі відомо про 66 пошкоджених будинків.

За дві доби до робіт було залучено 30 одиниць техніки та 102 співробітники підприємства, закрито біля 900 віконних отворів та вивезено 657 м3 будівельного сміття.

Нагадаємо, у ніч з 22 на 23 липня російські війська здійснили чергову масовану атаку по території Одеси та області. Цей обстріл став найбільш масштабним ту руйнівним для Одеси з початку війни з росією. Унаслідок ракетної атаки пошкоджень та руйнувань зазнали об’єкти цивільної інфраструктури, багатоповерхові та приватні житлові будинки, автомобілі громадян. У багатьох будинках пошкоджені фасади та дахи, вибиті вікна. Пошкоджень зазнала і одна з релігійних споруд у центрі міста, де спалахнула пожежа.

Читайте також: У ніч проти понеділка, 24 липня, в Одеській області пролунало кілька вибухів під час повітряної тривоги. На цей раз під прицілом портова інфраструктура р. Дунай. Чотири години росіяни атакували порти дронами «Shahed-136». Руйнувань зазнали складські приміщення із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів. В одному із виробничих приміщень сталася пожежа, яку оперативно загасили.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар