Kolo.News.Ukraine.Region

На Черкащину із початком війни перемістили 41 підприємство із інших регіонів України

Черкащина переймає досвід Київської області
Черкащина переймає досвід Київської області Новини України 27 лип 2023 в 18:00

Із  початком повномасштабного вторгнення до Черкаської області релокували 41 підприємство із різних регіонів України. Важливо, що Черкащина має ще понад 700 тисяч квадратних метрів вільних площ для підприємців. Область готова приймати та розміщувати нові виробництва. При цьому надавати підприємствам повний супровід. Про це повідомив начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

У Черкаській області вдалося налагодити успішну взаємодію між підприємцями, бізнес-спільнотами та громадами. Також область переймає досвід інших регіонів України. До прикладу, Ігор Табурець відвідав Київщину, де побував у компанії Patchwork. Це підприємство розбудовує виробничі потужності на місці колишнього заводу. Таким чином утворюють приватний промисловий парк із готовими локаціями для ведення бізнесу та підготовленими комунікаціями.

-        Ось такі парки – потужний інструмент для боротьби за нові виробництва. Коли спілкуємось із інвесторами, зазвичай вони озвучують запит щодо наявності підготовлених територій для роботи, - зазначив Ігор Табурець.

Ми вже розповідали, що Черкащина приєдналася до проекту відбудови деокупованих населених пунктів у Херсонській області. Область опікуватиметься відновленням населеного пункту Новопетрівка на Херсонщині.

Нагадаємо, раніше у Мінекономіки заявили, що Україні найближчим часом не вистачатиме робочої сили. За оцінкою Міністерства,протягом наступних десяти років Україні доведеться додатково залучити 4,5 мільйона співробітників на ринок праці.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар