Kolo.News.Ukraine.Region

Дніпропетровські піротехніки провели розмінування села Довгеньке на Харківщині

Тепер люди зможуть повернутися до рідних домівок.
ТОП ТемаВажливо
Тепер люди зможуть повернутися до рідних домівок. Новини України 28 лип 2023 в 16:05

На деокупованих територіях Харківської області продовжують розмінування рятувальники із різних регіонів України. Зараз сапери працюють над розмінуванням важливих для забезпечення життєдіяльності комунікацій: газопроводів, водопроводів, ліній електропередач. Також рятувальники отримують звернення від місцевих жителів про виявлення вибухонебезпечних предметів у тих будинках, які були пошкоджені російськими обстрілами. 27-го липня розмінування села Довгеньке Ізюмського району провели піротехніки із Дніпропетровщини. Про це повідомили у ДСНС України.

Піротехніки із Дніпропетровської області виконують обов’язки у складі зведеного загону ДСНС. Вони отримали кілька заявок від жителів Довгенького і обстежили близького десяти приватних будівель, присадибних ділянок та дач.

-        Це досить тривалий і небезпечний процес. Доводиться працювати в щільних заростях трави і чагарнику, розбирати і досліджувати завали зруйнованих будівель, - йдеться у повідомленні.

В результаті важкої роботи піротехніків десяток будинків села очистили від вибухонебезпечних предметів. Тепер мешканці можуть повертатися та відновлювати зруйноване ворогом.

Раніше ми розповідали, що піротехніки із Одещини продовжують розмінування на деокупованих територіях Донецької області.

Також ми повідомляли, що на Кіровоградщині створять додаткові піротехнічні підрозділи для розмінування України. Набрати для них планують 47 спеціалістів.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар