Kolo.News.Ukraine.Region

На Одещині рятувальники навчали дітей пожежної та мінної безпеки (ФОТО)

Діти змогли і навчатися, і розважатися
ТОП Тема
Діти змогли і навчатися, і розважатися Новини України 28 лип 2023 в 10:09

На Одещині рятувальники продовжують навчати дітей основам пожежної та мінної безпеки. Так, днями Березівські рятувальники побували у дитячому літньому наметовому містечку у Новокальчевській територіальній громаді. Його проводять за підтримки швейцарсько-українського проекту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти». Вогнеборці приїхали до містечка разом із дружиною юних рятувальників-пожежних із опорного закладу-ліцею №3. Разом вони розповідали дітлахам про правила мінної і пожежної безпеки. Також проводили роз’яснення – як діяти під час сигналу «Повітряна тривога». Малечі пояснили – як не спровокувати пожежу у природному середовищі та у себе вдома. А також нагадали – як і коли потрібно звертатися до Служби порятунку.

Під час занять дітлахи змогли посидіти у пожежних автомобілях, випробували роботу вогнегасників під час гасіння умовної пожежі, також познайомилися із роботою обладнання рятувальників.

Нагадаємо, раніше на Полтавщині після негоди залишилися без світла 18 населених пунктів. Енергетики змогли оперативно усунути всі пошкодження.

Раніше у Одесі місцеві жителі повідомили про неприємний запах, який відчувався біля зруйнованого російським обстрілом житлового будинку. На місце події прибули рятувальники із технікою, три працівники кінологічного відділення та три службових собаки. Після години пошуків під завалами знайшли тіло жінки. У ДСНС нагадують, що ігнорування сповіщення про повітряну тривогу може коштувати життя. Тому прохають жителів області одразу після повідомлень прямувати до укриттів.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар