Kolo.News.Ukraine.Region

Двом жителям Дніпропетровщини оголошено про підозру в колабораціонізмі

Двом жителям Дніпропетровщини оголошено про підозру в колабораціонізмі
Двом жителям Дніпропетровщини оголошено про підозру в колабораціонізмі Новини України 10 серп 2023 в 12:08

Жителів Кам`янського та Новомосковського району, що на Дніпропетровщині, підозрюють у колабораційній діяльності та виправдовування збройної агресії РФ.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, уродженець Вологодської області РФ, який є громадянином України та проживає у Кам`янському, розміщував дописи та відеозаписи в забороненій соцмережі, у яких заперечував здійснення збройної агресії РФ та тимчасової окупації частини території України.

Житель Новомосковського району з початку повномасштабного вторгнення РФ поширював у соцмережі матеріали з проросійських груп, у яких виправдовував дії російських військових.

В оселях підозрюваних під час санкціонованих обшуків вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності. За підозрою за частиною 1 статті 111-1, частиною 2 статті 436-2 Кримінального кодексу України чоловікам загрожує до п`яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, на Полтавщині працівники Служби безпеки України затримали депутата однієї із селищних рад, соратники колишнього нардепа Іллі Киви. Він здавав позиції українських військових на Донецькому напрямку та працював коригувальником на ворога.

Читайте також: На Черкащині працівники СБУ затримали колишнього голову райради, який продавав призовникам підроблені довідки про інвалідність

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар